Asztalfoglalás
hu

BRKLYN - Az új étlap

BRKLYN - Az új étlap

Itt a tavasz, ezzel együtt pedig bemutatjuk nektek a BRKLYN megújult étlapját! A kedvenc hamburgerünk mellé felkerült két különleges leves, új, és megújult főfogásainknál pedig csak a desszertjeink finomabbak! Mikor láthatunk vendégül? 

 

BRKLYN – Az új étlap

Az augusztusi nyitás óta sok víz folyt le azon a bizonyos Dunán és megannyi dolog történt a Kazinczy utcai kis Amerikában is! Sosem titkoltuk, hogy imádunk bulizni és szeretjük a jó élő zenét, azonban ezek mellett a hasunkra is sokat gondolunk! Éppen ezért a tavaszi megújulás elérkeztével időszerűnek láttuk a régi étlapunk lecserélését!

Az elmúlt hónapokban sok-sok pozitív visszajelzést adtatok nekünk ételeinkkel kapcsolatban, ugyanakkor sok tanácsot is kaptunk tőletek az étlap felépítését illetően! A BRKLYN pedig egy olyan hely, ahol adunk a véleményetekre, mert szeretünk a kedvetekben járni! Új étlapunkat Gyökeres Gábor – korábban a Prime Étterem séfje – vezényletével raktuk össze.

 

 

Nem mindennapi fogások a BRKLYN új étlapján

Az éttermi koncepciónk nagy vonalakban megegyezik az eddigivel, hiszen New York nemcsak kutlúráját, de gasztronómiáját tekintve is olvasztótégelynek nevezhető. Ennek egészen egyszerű oka van: maga az Egyesült Államok történelmét tekintve egy fiatal országnak mondható, melyre mindig is nagy hatással voltak a külföldről beáramló kultúrák. Ez a ráhatás a gasztronómiát tekintve ugyanúgy jelen van, tehát nem igazán beszélhetünk egy jól körülírható, tradíciókon alapuló amerikai gasztronómiáról, sokkal inkább egy sokszínű, számtalan ételt felsorakoztató étkezési kultúrával találjuk szembe magunkat.

Ennek megfelelően mi is igyekeztünk ízelítőt adni mindenből: az amerikaiakra jellemző steak-ek mellett előszeretettel dolgozunk kacsával, lazaccal, jércével és sertéssel. A húsok mellett két házi salátával is készültünk, melyek természetesen feltéttel is kérhetőek. Sokak kérésének eleget téve pedig két levest is feltettünk az étlapra: az egyik és egyben nagy kedvencünk a thai Tom Kha Gai leves, melyet kókusztejből (és nem tejszínnel) készítünk, a másik pedig egy narancsos-kecskesajtos paradicsomleves. Amennyiben pedig csak valami könnyű fogásra vágytok: felkerült a BRKLYN házi tatár beef steak-je, megújult Tapas tála, krémválogatása és fehér boros tigrisrákja is.

 

 

Desszertkülönlegességek BRKLYN módra!

Végül, de nem utolsó sorban az édesszájúak is örülhetnek! Reméljük két új desszertünk elnyeri tetszéseteket! Az egyik ugyanis egy csokoládé mousse-szal kiegészített amerikai gofri, a másik pedig egy kókuszos tejberizs mangóval, bazsalikommal és crumble-lel!

Gyertek és kóstoljátok meg új finomságainkat és ne feledjétek: szerdától szombatog a város legszuperebb élő zenészeivel várunk titeket!