Asztalfoglalás
hu

THE MARKET - Piaci étterem modern köntösben

THE MARKET - Piaci étterem modern köntösben

Nagyot vállaltunk, de bátraké a szerencse! Megálmodtuk, kialakítottuk és megnyitottuk a belváros legújabb éttermét a népszerű BRKLYN bár falai között, majd hagytuk, hogy a szekértő nyelvek egy tollvonással „piaci étterem“-ként azonosítsák a megnyitót követő reggelen. És ha lehet ezt még tetézni, mi azonnal pezsgőt bontottunk és hálásan köszönjük!

Nem, nem bolondultunk meg! Csak tengenyi időt és energiát fektettünk abba, hogy jól pozícionáljuk a The Market-ot, és örömmel tölt el minket, hogy sikerült. Amikor nekiláttunk a tervezgetésnek egyszeriben kiderült, hogy mindannyian tudtuk és éreztük, mi az ami hiányzik Budapest gasztro térképéről!

Imádunk utazni, de nem úgy, felszínesen, hanem bele a közepébe! A belvárosok forgatagában szeretünk lakni, ott, ahol az évszázadok óta fennálló házfalakból szinte árad az őszinteség és az egyszerűség. Annyi szépség és tökéletesség réteget kapott mára a világ, hogy eltántoríthatatlanul keressük a valóságot! Azt ami pont az, aminek látszik. Pont olyan, amilyennek ígérték. Se több, se kevesebb.

És mikor belefogtunk, pont ilyen éttermet álmodtunk. Ahol a hangsúly az ételek minőségén és ízén van, ahol tálalás nem kerekedik mindenek fölé, csak nemes egyszerűségében bemutatja a fogást, magát. A „piac“ pedig tökéletes névnek bizonyult! Hiszen nemcsak azért keressük rajongással a piacokat és vásárcsarnokokat bármerre is járunk a világban, mert friss, helyi termelőktől származó alapanyagokra bukkanhatunk, hanem azért is, mert a piac maradt talán az egyetlen hely, ahol – függetlenül attól, mely nagyvárosban járunk, milyen szokásokhoz kell alkalmazkodnunk és mi épp a helyi trend - valahogy őszintén ehetünk.

És épp emiatt, ahogy azt mondtuk, tengernyi időt és energiát fektettünk abba, hogy piacot álmodjunk a belváros modern bárjának falai közé, hogy felrúgva a street food és a fine dining hódító szélsőségeit valódi ízeket, ételeket és hangulatot tegyünk elétek az asztalra, ha nálunk vacsoráztok. Nem ígérünk se többet, se kevesebbet, mind deszkákon és fatányérokon felszolgált, minőségi alapanyagokból összeállított, jóleső adagokat, ínycsiklandó ízeket – egyszerűen egy jól összeválogatott valóságot.

 

A The Market étteremben minden az ételek ízéről szól. Na meg arról, hogy együnk jót, együtt.

Asztalfoglalás: www.themarket.hu